Agenda Carien Kanters

Hieronder een lijst met mijn activiteiten waarvoor u zich individueel kunt inschrijven, bij  www.vrijeacademie.nl  :

SASKIA komt ! De Hermitage uit St.Petersburg stuurt komend najaar ruim 60 Hollandse Meesters naar de annex aan de Amstel, waaronder Rembrandts wereldberoemde portret van zijn vrouw Saskia als Flora. Ik geef  lezingen over de tentoonstelling op 26 november

MODE :

Balenciaga : ik ben deze zomer naar Parijs en Londen geweest voor 2 Balenciaga tentoonstellingen. Hij was de mentor van Givenchy en De Grote Meester van veel modeontwerpers. In het najaar geef ik er een lezing over in Amsterdam , op vrijdgmiddag 22 september, en woensdagavond 18 oktober.

DIOR :  Het Musee des Arts Decoratifs in Parijs toont van 5 july tot 7 januari maar liefst 300 creaties van het modehuis van Christian Dior, van 1947 tot nu ! Lezing op zaterdagochtend 9 september en op vrijdagavond 3 november.

“Uit De Mode” is een tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht , van 8 july tot 22 oktober laat men topstukken iut de collectie zien, en ook wat er komt kijken bij het verzamelen, conserveren en tentoonstelllen van kleding . Ik geef er lezingen op zaterdagmiddag 26 augustus en op zondagmiddag 8 oktober

Poiret :  het Gemeentemuseum in Den Haag organiseert komend najaar een tentoonstelling met als titel Franse Art Deco, waarbij de Franse modeontwerper Paul Poiret ( actief van 1903 tot 1929 ) als boegbeeld wordt gebruikt. Zijn modehuis begint in de hoogtijdagen van de Art Nouveau, maar in de jaren ’20 sluit  hij  aan bij de meer geometrische motieven van de Art Deco. Ik geef er een lezing over in het museum op 18 nov en 12 jan om 11.30uur.

Rondleidingen Paleis op de Dam :   diverse data in 2017 , zie de VA website

CURSUSSEN :

Introductie Kunstgeschiedenis, vanaf 27 septemberin Amsterdam op de woensdagmiddageb

IN ENGLISH  :

A lecture on Dior fashion on 11 september 10.30hrs.

A new Art History Course  “10 great artists on the road to modernity”. Starting 18 september, 10 lectures on mondaymornings from 10 to 12.       All at the Vrije Academy location at Keizersgracht 258 in Amsterdam !

Graag tot ziens,   Carien

updated : 1 sept 2017

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Agenda Carien Kanters

 1. Els Evers zegt:

  Vandaag genoten van de rondleiding in het paleis.
  Bijzonder.geestig en heel leerzaam. Voor herhaling (natuurlijk een andere rondleiding) vatbaar.
  Groet
  Els Evers en gezelschap

 2. Annette Verschragen zegt:

  Gisteravond in de Lutherse Kerk in Den Haag een geweldig leuke lezing gehad over:
  ‘van koningsmantel tot kroon’. Carien de complimenten, mijn man en ik hebben genoten.
  Dank, groeten Annette Verschragen

 3. Hetty Prins zegt:

  Mijn zus en ik hebben op zaterdag 21 mei 2016 uw rondleiding over de tentoonstelling ‘Mode bij Van Loon’ bijgewoond en wat hebben we ervan genoten! In de eerste plaats natuurlijk van uw uitleg over de jurken en vooral ook de daarbij geschetste context inclusief (pikante) details. Heerlijk! Daarnaast ook leuk om te ontdekken dat er meer mensen zijn die dit leuk vinden en waarmee je een niet-alledaagse interesse deelt! We komen graag nog eens terug bij een van uw lezingen of rondleidingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s