Agenda Carien Kanters

RIJKSMUSEUM : Ik werk o.a. voor het Rijksmuseum en ben daar uiteraard regelmatig te vinden tijdens de grote “Alle Rembrandts” tentoonstelling de komende maanden. Op woensdag avond 13 februari ben ik er met een grote groep collega’s voor korte rondleidingen tijdens het Patronen feest. De Instaprondleidingen bij deze tentoonstelling kunt u op de website van het museum individueel boeken, ik geef ze o.a. op 2 maart 11uur, 3 maart 11uur , en op 17 maart 14 uur.  De Vriendenrondleiding bij deze Rembrandt tentoonatelling geef ik op 3, 13, 17 en 24 maart, steeds om 15.30uur. U kunt mij ook met een groep boeken.

VRIJE ACADEMIE : Hieronder een lijst met mijn activiteiten waarvoor u zich individueel kunt inschrijven bij http://www.vrijeacademie.nl  :

Rondleidingen Paleis op de Dam :   diverse data , zie de VA website

Rembrandt jaar 2019, het Rijksmuseum toont vanaf half februari alle Rembrandts die ze hebben naast elkaar ! Tientallen tekeningen en honderden etsen, en natuurlijk meer dan 20 schilderijen.  Hoe kwamen die allemaal in dat terecht, wie had ze eerst, wat is er voor betaald, is er nog ergens discussie over, wat is er bij onderzoek en restauratie over ontdekt ? ik ga hier bij de Vrije Academie een lezing van twee uur over  geven op 9 maart , 26 april en ook een keer ’s avonds op 8 mei.

CURSUSSEN :

MODE & KUNST : een nieuwe reeks waarbij de modegeschiedenis aan de kunstgeschiedenis wordt gekoppeld in 8 colleges, OOK IN 2019 weer : maandagochtenden in Amsterdam en maandagmiddagen in Utrecht, vanaf 21 januari.        De relatie tussen mode en kunst staat voorop, de eerste 4 lessen gaan van oudheid tot en met impressionisme, de lessen 5 tot en met 8 over 20ste eeuwse mode en kunst tot en met de meest innovatieve ontwerpers van nu.

Introductie Kunstgeschiedenis, altijd weer fijn om te geven, vanaf vrijdagochtend 1 feb in de Paaskerk in Amstelveen.

ART NOUVEAU ; een reeks van 9 colleges op de zaterdagochtend, vanaf 2 feb, in ons eigen lokaal in Cromhouthuizen ( Bijbels museum) in Amsterdam .

ENGLISH  :  ADVANCED  ART HISTORY : 10 mondaymornings starting 16 september.

Voor uw groep, bedrijf of vereniging maak ik graag een programma op maat.

Graag tot ziens,   Carien

updated : 16 januari 2019

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Agenda Carien Kanters

 1. Els Evers zegt:

  Vandaag genoten van de rondleiding in het paleis.
  Bijzonder.geestig en heel leerzaam. Voor herhaling (natuurlijk een andere rondleiding) vatbaar.
  Groet
  Els Evers en gezelschap

 2. Annette Verschragen zegt:

  Gisteravond in de Lutherse Kerk in Den Haag een geweldig leuke lezing gehad over:
  ‘van koningsmantel tot kroon’. Carien de complimenten, mijn man en ik hebben genoten.
  Dank, groeten Annette Verschragen

 3. Hetty Prins zegt:

  Mijn zus en ik hebben op zaterdag 21 mei 2016 uw rondleiding over de tentoonstelling ‘Mode bij Van Loon’ bijgewoond en wat hebben we ervan genoten! In de eerste plaats natuurlijk van uw uitleg over de jurken en vooral ook de daarbij geschetste context inclusief (pikante) details. Heerlijk! Daarnaast ook leuk om te ontdekken dat er meer mensen zijn die dit leuk vinden en waarmee je een niet-alledaagse interesse deelt! We komen graag nog eens terug bij een van uw lezingen of rondleidingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s